Je bloeddruk meten: heel normaal!

Een hoge bloeddruk geeft een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.
Het is daarom belangrijk om regelmatig je bloeddruk te (laten) controleren.
De Hartstichting wil dat het meten van de bloeddruk net zo normaal wordt als het naar de tandarts gaan.

Meet jij regelmatig je bloeddruk?

Veel mensen weten niet dat ze rondlopen met een hoge bloeddruk en daarmee een verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten. Hoge bloeddruk voel je meestal niet, maar ongemerkt kan er wel schade ontstaan, bijvoorbeeld aan bloedvaten, hart en hersenen. Volgens de Hartstichting hebben momenteel in totaal drie miljoen Nederlanders tussen 30 en 70 jaar een hoge bloeddruk, en weten vier op de tien mensen dat zelf niet.

De Hartstichting wil daarom dat bloeddruk meten net zo normaal wordt als af en toe op de weegschaal te staan of naar de tandarts te gaan voor een controle. Hierdoor zou permanente schade door een hoge bloeddruk kunnen worden voorkomen. Als de helft van de Nederlanders een gezondere bloeddruk weet te bereiken en behouden, kan dat in 2030 bijna 100.000 hart- en vaatpatiënten schelen! Op de website van de hartstichting kun je de voor jou dichtstbijzijnde plek vinden waar je jouw bloeddruk kan meten, klik hier voor de link.