Hooikoorts verminderen met medical taping

foto hooikoorts tape

Wij zijn blij dat het zonnetje weer schijnt! Maar.. voor circa 20% van de Nederlandse bevolking begint ook het hooikoortsseizoen dan weer. De klachten van hooikoorts beginnen meestal in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, gras en planten. Bij hooikoortsklachten is er sprake van een soort overprikkeling van het afweermechanisme op het stuifmeel. Tijdens deze reactie komt het stofje histamine vrij in het lichaam. Dit kan bij sommige mensen zorgen voor een allergische reactie.

Herkent u de onderstaande symptomen? Dan kan het zijn dat u last heeft van hooikoortsklachten.

  • Jeukende, branderige traanogen
  • Loopneus/verstopte neus
  • Niesbuien
  • Koortsig gevoel
  • Benauwdheid
  • Slijm op de luchtwegen
  • Jeukend verhemelte
  • Hoesten/pijnlijke keel

Vaak gebruik je bij deze klachten neussprays en/of medicatie, maar heeft u wel eens medical taping gebruikt tegen de hooikoortsklachten? De taping heeft een positief werkend effect. Tijdens meerdere pilotstudies is gebleken dat na gebruik van medical taping bij hooikoorts, 84% van de deelnemers verlichting van de klachten ervaart.

Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door het tape direct op dit gebied aan te brengen, worden de huidsensoren gestimuleerd. De huidsensoren prikkelen om hun beurt weer het zenuwstelsel, wat een kalmerende werking heeft op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.