Wegwerkzaamheden in de wijk

20210826_075319

Binnen de wijk wordt er druk aan de weg gewerkt mogelijk dat dit ook van invloed is op uw reis van en naar de praktijk. Onderstaand een kort overzicht van alle wegwerkzaamheden binnen de wijk.

FIETSPAD F35 – LAMBERTUS BUDDESTRAAT – TUBANTIASINGEL
We bouwen 2 fietsbruggen: over de Lambertus Buddestraat en over de Tubantiasingel. 
Tussen de 2 fietsbruggen komt een verhoogd fietspad langs de Spoordijkstraat. Dat fietspad ligt op gelijke hoogte met het treinspoor. Dat is veiliger voor fietsers én automobilisten. Want er steken straks minder fietsers de Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel over. 

De komst van 2 fietsbruggen en een verhoogd fietspad in de wijk vraagt veel voorbereiding. 

Er wordt gewerkt op de volgende plekken: 

  • Spoordijkstraat tussen Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel: Vanaf 12 december 2022 plaatsen we wanden om het verhoogde fietspad aan te leggen. Fietsers moeten omfietsen via Rigtersbleek Zandvoort of Goolkatenweg – Richtersweg. Voor auto’s geldt eenrichtingsverkeer. Dit geldt tot eind 2023.
  • Kruising Lambertus Buddestraat – Spoordijkstraat: Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 december 2022. We maken de kruising veiliger voor overstekende fietsers. Er komen middengeleiders en opstelstroken voor fietsers.
  • Lambertus Buddestraat: Vanaf voorjaar 2023. Strukton plaatst dan palen en wanden waarop de fietsbrug komt te liggen. De weg is bij de Spoordijkstraat ongeveer 4 weken dicht. 
  • Plaatsen fietsbruggen Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel: Waarschijnlijk voorjaar en najaar 2023. De werkzaamheden duren een week per brug.

Omleidingen voor automobilisten
De Lambertus Buddestraat is open voor verkeer vanaf de GJ van Heekstraat richting de Parkweg. De Lambertus Buddestraat is gesloten voor verkeer vanaf de Westerval – Parkweg richting GJ van Heekstraat. Omrijden kan via de Kanaalstraat – Auke Vleerstraat of via de Parkweg – Tubantiasingel. Op de Spoordijkstraat geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Tubantiasingel richting Lambertus Buddestraat.

Omleidingen voor fietsers
Vanuit de richting Twekkelerveld kunt u oversteken via de bestaande fietsoversteek naast het spoorviaduct. Vervolgens moet u omfietsen via Rigtersbleek – Zandvoort of Goolkatenweg en Richtersweg. De omleidingen staan langs alle straten richting de Lambertus Buddestraat en Spoordijkstraat aangegeven.