Specialisaties

Algemene fysiotherapie
Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van het bewegingsapparaat.

Wanneer u een van de volgende klachten herkent kan algemene fysiotherapie mogelijk uitkomst bieden en helpen bij uw herstel.          
– Gewrichtsklachten (o.a. knieklachten, lage rugpijn, nek- en schouderklachten)
– Spierblessures
– Na een val op trauma
– Problemen bij het herstel balans belasting en belastbaarheid

Bij uw eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk plaatje van uw klachten, dit door eerst een intake met de daarbij behorende onderzoeken uit te voeren. Daarna stellen wij samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan is specifiek op uw klachten afgesteld. Ieder mens is immers anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal fysiotherapeutische behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst hiervan. Daarnaast zal er tijdens de behandelingen ook aandacht zijn voor het voorkomen van terugkeer van uw klachten.
De behandeling duurt +/- 30 minuten en kan bestaan uit adviseren, informeren, massage en/of  oefentherapie gericht op coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen.

Looptraining bij Claudicatio Intermittens

Looptraining bij Claudicatio Intermittens

Looptherapie wordt voorgeschreven aan mensen met claudicatio intermittens (etalagebenen) en is gericht op het opvoeren van zowel de loopafstand als het looptempo. Personen met etalagebenen ervaren tijdens het lopen pijn in de kuitspier of in de bilspier. Deze pijn ontstaat door een slechte aanvoer van zuurstof naar de spieren. Regelmatig wordt aan huisartsen en vaatchirurgen de vraag gesteld waarom juist lopen zo belangrijk is voor patiënten met claudicatio intermittens en waarom bijvoorbeeld zwemmen of fietsen niet hetzelfde effect heeft. Bij lopen ontstaat zuurstoftekort in de beenspieren en treedt sneller verzuring op dan  bijvoorbeeld bij zwemmen en fietsen. Door regelmatig intensief te lopen, treden in de spieren die gebruikt worden bij het lopen en in de bloedvaten die naar deze spieren gaan belangrijke veranderingen op die uiteindelijk tot verbetering van de pijnvrije loopafstand zullen leiden. 

Looptraining bij Claudicatio Intermittens
WhatsApp Image 2018-11-21 at 10.18.27

Medical Taping
Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Fysio Fitness
Elke maandag- en donderdagavond sporten we in een groep van 4-8 personen met ieders zijn eigen doelstelling, zoals; afvallen, spierkracht opbouwen, verbeteren van de algehele conditie of mobiliteit. Deze trainingen zijn ook geschikt voor mensen met artrose, fibromyalgie, hart- en vaatziekten, longaandoeningen en/of diabetes mellitus type 2.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om individueel te sporten.