Algemene Fysiotherapie

Algemene fysiotherapie
Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van het bewegingsapparaat.

Wanneer u een van de volgende klachten herkent kan algemene fysiotherapie mogelijk uitkomst bieden en helpen bij uw herstel.          
– Gewrichtsklachten (o.a. knieklachten, lage rugpijn, nek- en schouderklachten)
– Spierblessures
– Na een val op trauma
– Problemen bij het herstel balans belasting en belastbaarheid

Bij uw eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk plaatje van uw klachten, dit door eerst een intake met de daarbij behorende onderzoeken uit te voeren. Daarna stellen wij samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan is specifiek op uw klachten afgesteld. Ieder mens is immers anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal fysiotherapeutische behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst hiervan. Daarnaast zal er tijdens de behandelingen ook aandacht zijn voor het voorkomen van terugkeer van uw klachten.
De behandeling duurt +/- 30 minuten en kan bestaan uit adviseren, informeren, massage en/of  oefentherapie gericht op coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen.