Skip to content

Behandelingen

Bij uw eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk plaatje van uw klachten, dit door eerst een intake met de daarbij behorende onderzoeken uit te voeren. Daarna stellen wij samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan is specifiek op uw klachten afgesteld. 

Arianne en Jolien

Ieder mens is immers anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal fysiotherapeutische behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst hiervan. Daarnaast zal er tijdens de behandelingen ook aandacht zijn voor het voorkomen van terugkeer van uw klachten. De behandeling duurt +/- 30 minuten en kan bestaan uit adviseren, informeren, massage en/of oefentherapie gericht op coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen.

Algemene fysiotherapie Enschede

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel uw bewegingsapparaat genoemd. Als fysiotherapeut zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van het bewegingsapparaat.

“Het zijn hele goede fysiotherapeuten.

Elke keer als ik er heen ga voel ik me heel goed ze denken met jou mee ze weten ook precies waar ik last heb, hele goede service.”

Oedeemfysiotherapie

Wat is oedeem? Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Het ontstaan van dit vocht kan komen door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Bekende mogelijk oorzaken zijn de behandeling van vaatproblematiek, trauma, operatie, wondroos, behandeling van (borst)kanker of ongelijkmatig verdeeld vetweefsel. Door de zwelling van de weefsels kan er sprake zijn van een vermoeid gevoel, pijn  en een bewegingsbeperking ontstaan in het betreffende lichaamsdeel.

 

Oedeemfysiotherapie

De oedeemtherapeut heeft vaardigheden en kennis om verschillende soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele veranderingen van de huid en alle bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem ook voor veneus oedeem en lipoedeem.

Tijdens de behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage. Ook kan er aandacht zijn voor huidverzorging, materialen en adviezen waarmee u zelf kunt leren de controle over de klachten te behouden na afloop van de behandelperiode. De oedeemfysiotherapeut heeft hierbij ook aandacht voor de effecten die het oedeem op u en uw functioneren heeft en begeleidt u in training en een gezonde leefstijl.

Voetzoolreflex

Voetzoolreflextherapie

Voetreflexologie/voetzoolmassage is een alternatieve geneeswijze die uit gaat van een verbinding tussen plaatsen op de voet en alle organen en lichaamsdelen. De reflexologie gaat ervan uit dat het lichaam in tien zones is verdeeld, die zones worden in kaart gebracht op de voeten. Iedere voet heeft vijf zones. Iedere zone heeft zo zijn eigen ‘karakteristieken’. Door vervolgens op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen, zou er op een andere plaats in het lichaam een bepaald orgaan of een bepaalde klier worden gestimuleerd en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt. Reflexzone-therapie komt oorspronkelijk uit China.

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Medical taping Enschede
Loopbandtraining

Looptherapie bij etalagebenen

Looptherapie wordt voorgeschreven aan mensen met claudicatio intermittens (etalagebenen) en is gericht op het opvoeren van zowel de loopafstand als het looptempo. Personen met etalagebenen ervaren tijdens het lopen pijn in de kuitspier of in de bilspier. Deze pijn ontstaat door een slechte aanvoer van zuurstof naar de spieren. Door regelmatig intensief te lopen, treden in de spieren die gebruikt worden bij het lopen en in de bloedvaten die naar deze spieren gaan belangrijke veranderingen op die uiteindelijk tot verbetering van de pijnvrije loopafstand zullen leiden.

“Tijd voor de patiënt om serieus de klachten te bespreken om tot een goed plan van aanpak te komen.”

Longproblematiek

Revalidatie bij Longproblematiek

Onze longen hebben een zeer belangrijke functie binnen ons lichaam, extreem vervelend als door een ziekte en/of aandoening hier beperkingen ontstaan binnen uw dagelijks leven. Tijdens deze therapiesessies zullen wij samen met u bekijken hoe u ondanks uw longproblematiek toch zo optimaal mogelijk van uw leven/activiteiten kunt genieten.

Revalidatie na operatie

Bent u geopereerd aan bijvoorbeeld uw knie, heup, schouder? En wil het nog niet zo lukken om alle dagelijkse activiteiten weer uit te voeren zoals u graag zou willen. Omdat er nog wat mobiliteit, kracht en/of stabiliteit mist. Of heeft u moeite om uw lijf weer te vertrouwen na deze ingreep? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij zullen samen met u gaan bekijken waardoor sommige activiteiten nog lastig gaan en daarop een voor u op maat gemaakt revalidatietraject koppelen.  

Revalidatie na operatie
Fysiofitness

Fysiofitness

Geen zin om naar een drukke sportschool te gaan en/of toch ook iets meer begeleiding nodig? Kom dan via onze Fysio Fit strippenkaart bij ons sporten in onze oefenzaal op jou afgestemde oefeningen en altijd een fysiotherapeut in de buurt, voor eventuele vragen.

Plan meteen je afspraak in

Fysiotherapie Hammer
2018 – 2024

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

Neem contact op met Fysiotherapiepraktijk Hammer

053-4787539
Beeldmerk Fysiotherapie Hammer